Brug van Millau


Frankrijk, Intussen op kantoor in Alkmaar

Brug van Millau brug van millauIn 2006 liet het maandblad Quest experts uit de bouwwereld een lijst met moderne wereldwonderen kiezen.

Op de 7e plaats van deze lijst staat de Brug van Millau, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. De brug ligt op 270 meter boven de rivier de Tarn en heeft een lengte van bijna 2,5 kilometer. Er zijn 7 enorme brugpijlers gebouwd, waarvan de hoogste maar liefst 343 meter de lucht in reikt. Deze is daarmee hoger dan de Eifeltoren en de hoogste brugpijler ter wereld.

De eerste steen voor de brug werd gelegd in december 2001 en in december 2004 werd de brug met een officiele opening door president Chirac voor het verkeer opengesteld.

Op de wegen van en naar Millau onstonden in het verleden, zeker in de zomermaanden, kilometerslange files. Scherpe haarspeldbochten langs de flanken van de Tarnvallei zorgden in combinatie met traag omhoogkruipend vrachtverkeer en auto’s met caravans voor vertragingen van soms wel 4 uur.

Met de opening van het ”Viaduc de Millau” is de rit over de A75 van Parijs naar zuidwest Frankrijk (en noordoost Spanje) een stuk aangenamer geworden. Op de officiele site staan een aantal fraaie foto’s van dit indrukwekkende bouwwerk.
Ik ben benieuwd of u dit jaar een mooiere foto gaat maken.

Peter Nederstigt , 1 april 2008         Tags: Eifeltoren, Frankrijk, Millau7 reacties

 1. Jackie
  3 april 2008 • 10:47

  Hallo Peter, wat een prachtige foto! Ik heb de site gisteravond even bekeken die je geeft over de brug en vooral foto nr. 5 is duizelig makend.
  Ik heb ook nog een leuke tip voor weggebruikers, als u vanuit Nederland over de Duitse Autobahn richting het zuiden rijdt, komt u over een brug over de Moezel. Een leuk idee is hier even te stoppen en uit te stappen, even naar beneden lopen en je zit binnen een paar minuten van de snelweg af tussen de wijnranken naar boten te kijken die onder je over de Moezel varen. Heerlijk als tussenstop, je bent gelijk helemaal op vakantie!
  groetjes, Jackie

 2. Birgit - inkoper Spanje bij Happy Home
  4 april 2008 • 08:06

  Jammer dat ik altijd vlieg naar Spanje, ik zou er graag een keer overheen rijden!

 3. Jackie
  4 april 2008 • 19:11

  Ik kreeg vandaag de vraag van iemand die het weblog had bezocht, waar de plaats zich bevond waar ik over schreef, het is uitzichtpunt “Moselblick” en dit bevindt zich langs de Autobahn 61(E31)ter hoogte van Koblenz. Er zijn parkeerplaatsen en je kan er ook wat eten en drinken op het terras naast de parkeerplaats.
  Groetjes, Jackie

 4. vinno
  29 december 2009 • 13:33

  Koel man

 5. jackie
  7 februari 2011 • 14:34

  leuke tip voor degenen die dit jaar naar het berner oberland gaan, een prachtige hangbrug!
  plaatjes:
  http://www.trift.ch/bruecke2009/bilder.php
  hoe er te komen:
  http://www.trift.ch/trift/anreise.php

 6. Jackie an me zakkie
  28 juli 2011 • 19:27

  Lekker belangrijk Jackie. Mijn dochter zegt dan: Saai, boeie, volgende….

 7. aardloper
  28 juli 2011 • 20:36

  hangbruggen zijn helemaal niet saai, nog een mooie ligt in wallis, bij riederalp, over de gletsjer, echt een aanrader, ik ga er dit jaar ook weer heen!

Plaats een reactie

Login