Het lekkerste kopje koffie


Duitsland, Frankrijk, Intussen op kantoor in Alkmaar, Italië

De echte Italiaanse cappuccino, een heerlijke Duitse Milchkaffee, een Haags bakkie… Nederland staat op nummer 5 in de lijst van de landen met het meeste koffieverbruik ter wereld. Maar liefste 92% van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder drinkt koffie, waarvan 82% regelmatig. Er komen dan ook steeds meer manieren om koffie te zetten; filterkoffie, koffiepads en cups… Daarnaast worden vaak nieuwe smaken geïntroduceerd, zoals koffie met mokkasmaak of extra milde of juist gebrande koffie.Het lekkerste kopje koffie cappuccino cup

Ook in de horeca wordt om het hardst gestreden wie de beste latte macciato kan maken, of de grootste kop koffie verkeerd serveert. (zelf ben ik altijd erg gecharmeerd van deze laatste) Opvallend is dan ook, dat koffie of thee nog altijd het lekkerste blijkt te smaken uit je eigen favoriete kopje. Omdat koffie drinken een ritueel is, blijkt het kopje koffie nóg lekkerder te zijn wanneer dit ritueel op een bepaalde manier wordt verhandeld.

Vreemd, want die cappuccino op dat Italiaanse terras in Toscane smaakt mij toch echt onovertroffen lekker. En voor een milchkaffee in een gezellig Duits café, na die zware maar prachtige wandeling langs de Rijn, geef ik mijn linkerhand. En bovendien: neemt u uw eigen kopje mee op vakantie? De vakantiehuizen van Happy Home zijn in elk geval ruim voorzien van koffiekopjes waaruit de koffie vast en zeker heerlijk smaakt, gezeten op uw zonovergoten terras in Frankrijk.

admin , 16 maart 2009         Tags: cappuccino, Duitsland, Frankrijk, Italië, koffie, terras4 reacties

 1. Peter
  16 maart 2009 • 11:11

  Nu begrijp ik waarom ik de koffie bij Happy Home zo goed smaakt. Ik drink ‘m uit een kopje waar zelfs mijn eigen foto op zit!

 2. Gisele
  19 oktober 2009 • 15:45

  Volgens mij gaat het toch echt om de koffie en niet om je favoriete kopje… Een Dolce Gusto macchiato smaakt in altijd heerlijk, in wat voor beker dan ook!

 3. Rosanne
  25 oktober 2009 • 13:12

  En toch is er een verschil. Zelf drink ik namelijk liever niet uit een kopje, maar uit een hele grote mok waar extra veel koffie (verkeerd) in past!

 4. Mirthe
  25 mei 2011 • 12:39

  Veel mensen vinden het jammer als er in de vakantiehuizen in Italië alleen een authentieke espressomaker of percolator (?) is. terwijl je, als je melk bij de hand hebt, daar juist de heerlijkste koffie mee zet!

Plaats een reactie

Login