De beste garnalenkroket


Culinair Europa, Intussen op kantoor in Alkmaar, Nederland

De beste garnalenkroket garnalenkroket 300x196Rein van der Burg van Rederij R.W van der Burg vist met zijn boot de WR 212 op de Waddenzee. Hij vangt daarbij al jaren de beste garnalen. Zijn vrouw Ans van der Burg van de kroketterie in de Polder Waard Nieuwland op Wieringen maakt met deze garnalen hele lekkere kroketten.

De garnalenkroketten hebben dan ook het label ”Waddengoud” ontvangen. Dit keurmerk is speciaal in het leven geroepen voor de beste producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt.

De ambachtelijk gemaakte Wieringer garnalenkroketten worden in veel restaurants in de regio en sinds enkele jaren ook in andere delen van Nederland en zelfs in België geserveerd en in viskiosken verkocht. Naast het normale formaat kroketten is eveneens een amuse garnalenkroket en garnalenbitterbal verkrijgbaar.

Wil jij ook zo’n kroket proberen? Dan is mijn tip om in de kop van Noord Holland een rondwandeling van 26 km te maken rond het voormalig eiland Wieringen en om de Polder Waard Nieuwland. Onderweg, in de haven van Den Oever kun je bij de viszaak of de snackbar een kroket bestellen. En reken maar dat die na een stevige wandeling extra lekker smaakt.

En wil je er dan de volgende dag nog één. Dan is mijn tip om een weekend op Wieringen te verblijven. Daarvoor huur je een vakantiehuis op het parkje Wiringerlant. Je bewoont hier een luxe vakantiehuis in de stijl van een oud vissersdorp!

 

Peter Nederstigt , 4 januari 2012         Tags: garnalen, kroket, wadden, wieringenPlaats een reactie

Login